Antonio Rocolato, Verona (Italië) De wijngaarden van de familie, dateren uit de begin 1900, zijn gelegen op de heuvels van Verona, in Soave Classico-gebied. In 1992 kocht Antonio de eerste wijngaarden in het Valpolicella Doc-gebied om zijn assortiment en de verkoop uit te breiden. Dankzij de unieke terroir met een mild klimaat en een goede blootstelling aan de zon, komen van de hoge kwaliteit druiven geweldige wijnen. De inheemse witte druiven die ze gebruiken zijn Garganega en Trebbiano di Soave die hun natuurlijke uitdrukking vinden net op de heuvels van Soave. In Illasi-vallei, waar ze de wijnstokken voor hun VALPOLICELLA verbouwen, overheersen de kalkrijke gronden. Hier zijn de rode druiven de hoofdrolspeler: Corvina, Corvinone, Rondinella en Oseleta Het bedrijf wordt nu geleid door de twee dochters Roberta & Valeria Roncolato | Duurzaamheid: De respectvolle teelt van de wijngaarden en de uiterste zorg die ze besteden aan hun druiven, leiden tot lage opbrengsten per hectare en garanderen een hoog kwaliteitsniveau. In 2009 hebben ze gekozen voor een eco vriendelijke benadering van de wijnbouw. Ze kozen voor een fotovoltaïsch systeem als eerste stap in een laag impactproces, gebaseerd op duurzame energie. Ze gaan richting een toekomst met meer respect voor het milieu en het territorium. Met dit investeringsprogramma streven ze ernaar hun wijnmakerij te positioneren als een referentiepunt in de markt, dankzij de kwaliteit van hun wijnen, duurzaamheid en professionaliteit. |